L'hivern

L'hivern

8/9/07

CASTELL DE L’ERAMPRUNYÀ


Vaig anar una tarda fins el castell, feia temps que no hi pujava i en van entrar ganes de tornar-hi, es un lloc magnífic. Es proper a casa nostre i te unes magnifiques vistes.
Es una excursió tranqui-la, i fàcil de fer, on la imaginació i l’entorn et trasllada en el temps.

Les restes del castell d' Eramprunyà estan ubicades dalt d' una muntanya entre penya-segats amb magnífiques vistes del Delta del Llobregat i part del Garraf.
Consta de tres recintes fortificats: l' exterior, on s’hi poden veure l’antiga muralla, l’ermita de Sant Miquel de l’Eramprunyà i les runes del castell gòtic.

L’ermita de Sant Miquel d'Eramprunyà
té dues parts: una de romànica,
del segle XIII, i una de renaixentista, del 1509 .









Al voltant de l’ermita es poden veure tombes antropomorfes i també una inscripció a la roca
realitzada per Jaume Marc, senyor d'Eramprunyà
al segle XIV.






Història
Va ser la seu de terme del castell d'Erampruny en època medieval que va arribar a controlar els actuals territoris de Gavà, Begues, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i una part de Sant Boi de Llobregat.
Construït com a part del sistema defensiu de la frontera entre Al-Andalus i l'Imperi Carolingi i com a seu de control polític i econòmic i militar en la zona entre el Garraf i el Llobregat, va ser propietat dels comtes de Barcelona. Al segle XIV va ser adquirit pels Marc, família de cavallers i poetes. Durant les guerres remences del segle XV el castell queda molt malmès. Tot i així, se succeeixen diferents famílies en la possessió del castell i la baronia d'Eramprunyà, fins que a finals del segle XIX és adquirit per Manel Girona.

1 comentari:

Buscador d'Indrets. ha dit...

Hola Guapa,

Em sembla que el passi de fotos va ser el divendres passat, però no hi ha problema ja et farem un de personal.

Al final vas anar al castell d'eramprunyà.

Ens veiem.