L'hivern

L'hivern

16/4/09

CROÀCIA

En aquest viatge he trepitjat tres països diferents, Itàlia, Croàcia i Eslovènia.
El dia 7 d’abril vam sortir de l’aeroport de Girona capa Venècia on passaríem la nit en un alberg. L’han demà vam visitar la ciutat, els carres i canals, els ponts i la plaça de San Marco.
Sobre les dues havíem d’estar a recollir el cotxe el qual serà el nostre medi de transport duran aquest viatge.
Croàcia era el nostre destí, i havíem d’arribar fins a Porec on pesaríem la nostre segona nit. No teníem reservat un lloc així que vam parar en una oficina de turisme, però estava tancada. Al costat hi havia un bar i l’home al veure’ns va sortir. Li van comentar que buscàvem un lloc on dormir que estigues be de preu. Va fer dues trucades i al cap d’un quart d’hora teníem allà una dona que llogava un apartament per 70 €. Ja teníem on dormi.










Dia 9, ens vam aixecar d’hora, l’idea era baixar fins a Pula on ja teníem reservat l’alberg. Però abans volíem visitar l’Illa de Brijuni. S’arriba en ferri que surt des de el poble de Fasana. Per mitjà d’un trenet recorres l’illa, on tenen un zoo, un oliver mil·lenari i vestigis romans.
Després de la nostre visita a l’illa, van anar capa Pula, on trobem un amfiteatre espectacular i diversos vestigis arqueològics.















Dia 10, l’idea era visitar la ciutat de Rijeka, però un cop allà era ple de cotxes i gent, massa massificació. Així que vam decidir continuar fins al parc Natural de Risnjak on vam fer una petita excursió. D’aquí vam continuar fins a un hotel prop del parc Natural de Plitvice. Això si, vam fer una petita parada al poble de Karlovac.










Dia 11, Plitvitce, impressionant, per mitjà d’unes passarel·les et permet passar per llocs plens d’aigua que d’altre manera no podries accedir i gaudir-hi.
Pots anar caminant, en vaixell o en un trenet, aconsello fer-ho caminant.
Un cop vist el parc va començar el nostre viatge capa Sibenik. Aquí teníem reservat un apartament en un complexa format per apartaments, càmping i hotel. Al arribar vam preguntar si ens podríem banyar en la piscina i ens van dir que si. Així que després de visitar el poble ens vam posar...be, el “ bikini “ i a relaxar-nos a l’aigua.








Dia 12, Parc Natural de Krka. Aquest parc te diverses entrades, nosaltres vam anar a l’entrada de Stradin i després a l’entrada de Roski Slap.
Un cop visitat el parc havíem de començar a pujat per tornar capa Venècia on deixaríem el cotxe i agafaríem l’avió. Vam anar en direcció a la ciutat de Zadar, la qual vam visitar. Es plena de esglésies i troballes arqueològiques. En un principi volíem anar fins a Senj per passar la nit allà, però al final vam decidir seguir fins a la capital de Eslovènia Ljubljana. No teníem on dormir però vam trobar un alberg i hi vam passar la nit, per cert, quin fred que vam passar aquella nit, les mantes eren com paper de fumar, però en fi...això és l’aventura.









Dia 13, Ljubljana. Érem els únics turistes aquelles hores del matí, eren les 8 i estàvem visitant la ciutat. Havíem d’anar d’hora per que a les 17 de la tarda teníem que estar a l’aeroport de Treviso per deixar el cotxe. Però de camí vam fer una última parada, a les coves de Postojna. Són impressionants, sales enormes, estalagmites i estalactites, rius soterrats i per arribar al l’interior de la cava es fa per mitja d’un trenet que va que se les pela.
I arriba el final del viatge, sis dies intensos per tres països vist des de la carretera, de poble en poble buscant els paratges més bonics del pais.