L'hivern

L'hivern

1/6/08

VIATGE A NOVA YORK

Ja he tornat del viatge tan esperat, s’ha fet curt, be com tot lo bo, curt però intens. Quina manera de caminar,realment és la gran ciutat.


Primer de tot ens posem en situació.

BREU HISTORIA DE LA CIUTAT
Els europeus van arribar al continent americà al 1621.
Es van instal·lar els holandesos, fundant una ciutat anomenada Nova Amsterdam. Però serien els anglesos al 1664 qui es van fer amb el territori batejant-lo amb el nom de Nova York.
Actualment és la ciutat més poblada dels Estats Units d’amèrica i és la tercera aglomeració urbana més gran del món per quantitat d’habitants.
La ciutat es compon de cinc districtes, El Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i State Island.
Te més de 8,2 milions de neoyorquins, en un area de 830 km2. aprox.

NOVA YORK ( Primera Part )
Els taxis grocs, tan característics de Nova York, inunden els carres de la ciutat, els cotxes de bombers van d’un costat al l’altre, sirenes a munt i avall... tot s’ha de dir, els agrada cridar l’atenció. Realment és com estar en un gran escenari d’una pel·lícula d’aquestes que em vist tantes vegades per la tele.













CENTRAL PARK, el pulmó de la ciutat, un lloc on el temps es para, la bogeria , les corregudes de la gent amunt i avall, dins el parc, tot i esta situat al mig de la ciutat és com si quedes aïllat de la resta del món. La gent corre, passeja i es relaxa pels centenars de racons que amaga aquest parc.












Dissenyat per Frederick Lawolmsted i Clavert Vaux, esta situat a l’Illa de Manhattan i te 3, 41 Km2.












El Strawberry Fields, es troba a la part central del parc, va ser inaugurat per Yoko Ono en memòria de John Lennon assassinat molt a prop, cinc anys després. Diferents països van enviar regals un d’aquells Itàlia, un mosaic amb la paraula Imagine al mig.
Central Park, el pulmó de la ciutat, un lloc on el temps es para, la bogeria , les corregudes de la gent amunt i avall, dins el parc, tot i esta situat al mig de la ciutat és com si quedes aïllat de la resta del món. La gent corre, passeja i es relaxa pels centenars de racons que amaga aquest parc.

1 comentari:

Buscador d'Indrets. ha dit...

el primer capitol!!!!!
jo vull veure, el capitol de les bruixes!!!!!!!!!